Aké knihy vychádzajú v auguste?

zdroj
Dnes pre vás mám takú našu mesačnú klasiku, a to knihy, ktoré vyjdú v auguste. Tento mesiac sa s novo-vydanými kniha roztrhlo vrece, keďže som dokázala nájsť až 13 titulov (oproti minulému mesiacu je to o 8 viac!) a všetky z nich ma zaujali. Dúfam, že medzi nimi nájdete nejakú knihu, na ktorú sa budete tešiť 😇😉.

YA

zdroj
 Omyl je druhým dielom série od autorky, ktorá sa stala tu na Slovensku celkom úspešná, vďaka knihe, ktorá bola vydaná počas júla. Ja som od autorky ešte žiadnu knihu nečítala a asi ani nebudem, keďže YA takéhoto typu už pre mňa nie je to najlepšie, no pre favoritov série Off-campus je vydanie dvojky určite skvelá správa. Kniha vyjde 13.8.2019, vo vydavateľstve Ikar.

Anotácia 
Je rodený hráč... John je tretiak na vysokej a môže mať každú, na ktorú si ukáže. Život tejto vysokoškolskej hokejovej hviezdy je samý žúr a samá známosť na jednu noc, ale za jeho odzbrojujúcim úsmevom a očarujúcim šarmom sa skrýva strach, že sa po skočení štúdia dostane do slepej uličky. Stretnutie s prváčkou Grace mu prinesie potrebné rozptýlenie, ale pre jediný omyl sa ich cesty rozídu. John je odhodlaný stráviť nasledujúci rok na výške dokazovaním, že si zaslúži druhú šancu. Tentoraz musí na svojej stratégii riadne popracovať!
Grace nastupuje do druhého ročníka na Briarskej univerzite, je staršia, múdrejšia a rozhodnutá zabudnúť na arogantného hokejistu, s ktorým takmer prišla o panenstvo. Už nie je tá zakríknutá chuderka z minulého roka. Ak si John myslí, že sa mu bude podlizovať ako iné dievčatá, veľmi sa mýli. Chce ju späť? Nech sa posnaží. Tentoraz je vo vedení Grace a užije si to.  

zdroj

 Ďalšia veľmi zaujímavá kniha je z prostredia druhej svetovej vojny. Hlavnou hrdinkou je štrnásťročné dievča, ktoré sa znova snaží bojovať o svoj život... a prežiť. Tento titul je podľa mňa zaujímavejší ako predošlý a možno sa k nemu dostanem aj ja. Vychádza 23.8.2019, vo vydavateľstve Fragment.

Anotácia
Hanna Slivková má štrnásť rokov, keď Hitlerova armáda prekročí hranice Ukrajiny. Snahou nacistov je vyčistiť mesto, kde žije, od všetkých židov. Hanna so svojou rodinou a niekoľkými ďalšími rodinami musí opustiť rodný dom a skrývať sa v lese. No čoskoro už ani les nie je bezpečný. Ľudia, ktorí sa previnili len tým, že sa narodili ako židia, sú nútení utiecť a uchýliť sa do temných podzemných jaskýň, ktoré sú jediným bezpečným miestom pred ľudskými zvermi poľujúcimi hore. Pod zemou bojujú s chorobami a hladom a snaha zachovať si vieru a ľudskú dôstojnosť sa pomaly mení na boj o holé prežite. Román, ktorý oslavuje ľudskosť, silu rodiny a vytrvalosť ľudského ducha.
(zdroj) 

Triler

zdroj
Kniha Nosič od Mattiasa Berga vyzerá zaujímavo už svojou anotáciou, ktorá je však celkom dosť neurčitá. Vychádza však už 6.8.2019 vo vydavateľstve Ikar, takže si ju môžete prečítať aj vy.

Anotácia
Erasmus Levine má výnimočné poslanie. Muž s kufríkom sprevádza prezidenta Spojených štátov a nesie zariadenie schopné vyhladiť ľudstvo. Nosič je súčasťou špičkového supertajného tímu zostaveného po jedenástom septembri. Vedie ho tajomný muž s kódovým označením Edelweiss, no ani on nepozná skutočnú totožnosť najvyššieho veliteľa, známeho iba ako Alfa.
Nikto netuší, že Alfa potajomky komunikuje s Erasmom. Levine už dlhšie uvažuje nad útekom a počas prezidentovej návštevy Švédska sa mu naskytne ideálna príležitosť. Nosič sa stratí v bludisku štokholmských tunelov a s ním aj jadrový kufrík, ktorý mal chrániť s nasadením života. Píše ľudstvo svoju poslednú kapitolu, alebo Levine sleduje nejaký úplne iný cieľ? (zdroj)

zdroj
Kniha Blíženci je o matke, ktorá stratila svoje deti a snaží sa ich získať späť. Táto téma, tak trochu strašidelná, je určite výborným námetom pre knihu. Má nádhernú obálku a všetci sa môžeme tešiť na dátum jej vydania, 27.8.2019, vo vydavateľstve Ikar.

Anotácia
Všetci jej vravia, že je vyčerpaná a potrebuje si poriadne oddýchnuť. Majú pravdu. Lauren Tranterová práve porodila krásne dvojčatá, Morgana a Rileyho, a v živote nebola unavenejšia. Len ona však vie, čo sa stalo v prvú noc po pôrode v nemocničnej izbe. Odrazu sa tam objavila záhadná cudzia žena a chcela jej deti vziať. Vlastne nie vziať, vymeniť za akési iné... stvorenia. Okrem Lauren ju však nikto iný nevidel. Ani policajti nič nezistili. Všetci od lekára až po jej manžela sú presvedčení, že všetko sa odohralo iba v jej hlave. S výnimkou detektívky Joanny Harperovej, ktorej intuícia našepkáva čosi iné.
Prešiel mesiac. V jedno slnečné ráno sa ustráchaná Lauren konečne vyberie s dvojčatami na prechádzku k rieke, zdriemne si na lavičke – a obe deti zmiznú. Polícia pohotovo zakročí, ale keď sa nakoniec dvojčatá nájdu, sú akési iné. Vyzerajú síce ako Morgan a Riley, aspoň všetci ostatní to tvrdia, ale Lauren sa niečo nezdá a zdesene kričí: To nie sú moje deti!
Lauren je odhodlaná svojich synov nájsť a zachrániť, tak ako to káže stará legenda, aj keď riziko je nepredstaviteľné. Ak sa mýli, urobí najväčšiu chybu vo svojom živote. (zdroj)


zdroj
Psychologický triler o stratenej sestre... Ďalší skvelý námet na knihu, plnú tajomstiev, mrazenia a tmy. Ak vás kniha Po zatmení zaujme, môžete si ju objednať 20.8.2019, vo vydavateľstve Ikar.
Anotácia
Psychologický triler o tom, akého zla je človek schopný.
Počas zatmenia Slnka unesú v mestečku Bishop’s Green dievčatko, na ktoré mala dohliadať staršia sestra Cassie. Nik ho viac nevidel. Po rokoch Cassie opúšťa Londýn, vzdáva sa sľubne rozbehnutej novinárskej kariéry a vracia sa do mestečka postarať sa o chorú babku. Krátko nato zmizne v Bishop’s Green ďalšie dievča presne v sestrinom veku. Cassie sa nevie zbaviť pocitu, že napriek šestnásťročnému rozpätiu únosy súvisia. V hlave jej vŕta zvláštne načasovanie ? k obom incidentom došlo v období zatmenia Slnka. Náhoda? Zámer? Cassie oživuje bolestné spomienky, aby odhalila spojitosť medzi prípadmi. Bishop’s Green je malé mesto, všetci sa poznajú. Kto by bol schopný takého činu?  (zdroj)

 
zdroj
Siedmy diel série o detektívke Helen Grace s názvom Ľúbi ma, neľúbi ma, nám znova ukáže nejakú krvavú a dobre premyslenú vraždu. Kniha vychádza 20.8.2019 vo vydavateľstve Ikar.
Anotácia
Vyšetrovateľka Helen Graceová spozoruje na opustenej ceste dokrvavenú ženu. Obeť ešte dýcha, z úst sa jej derie nezrozumiteľné slovo, no vzápätí skoná. Na hrudi má strelné poranenie. Vrah útočil z bezprostrednej blízkosti, ale o lúpežné prepadnutie nešlo. Prečo by niekto zabíjal matku so silným sociálnym cítením? Smrť obľúbenej ženy nedáva zmysel a prípad sa ešte viac zamotá, keď o necelé tri hodiny dôjde k druhej chladnokrvnej vražde, tentoraz v centre mesta. Helen tuší, že čelí nemilosrdnému monštru, ktoré postupuje podľa zvráteného, premysleného plánu. Ako sa mu však dostať pod kožu? Obete sa nepoznali a vraždy na prvý pohľad nesúvisia. Isté je iba jedno: hodiny neúprosne tikajú a ďalšou obeťou môže byť ktokoľvek. (zdroj)
Detektívka 

zdroj

Posledná kniha z tejto "krvavej" sekcie je kniha Odplata, vďaka ktorej sa vraciame do roku 1946. Čítať o minulosti je veľmi zaujímavé, takže si myslím, že sa na túto detektívku môžete tešiť, nakoľko sleduje osudy kňaza a jeho syna. Vychádza 27.8.2019, vo vydavateľstve Ikar.

Anotácia
Píše sa rok 1946. Vojnový hrdina a vážený farmár Pete Banning zastrelí rovnako rešpektovaného a obľúbeného metodistického kazateľa Dextera Bella. Napriek snahe rodinného právnika odmieta svoj čin vysvetliť. Naliehanie nezaberá, jeho reakcia je stále rovnaká: „Nemám čo povedať.“
Pete Banning patrí k veteránom, ktorí počas druhej svetovej vojny na Filipínach prežili neslávne známy Bataansky pochod smrti. Viac ako sedemdesiattisíc vojakov vtedy prinútili kráčať v horúčave celé dni bez jedla a vody, čo si vyžiadalo tisíce obetí. Ostatných čakalo niekoľkoročné peklo v japonskom zajateckom tábore.
Petov syn Joel sa s následkami otcovho mlčania nedokáže zmieriť a pátra po motíve nezmyselného činu. Napokon sa rozuzlenia dočká. A je viac než prekvapivé. (zdroj)

Román pre ženy

zdroj
Kniha, po ktorej určite siahnem aj ja, je kniha Spolu-bývajúca. Príbeh vyzerá byť veľmi úsmevný a romantický. Veď kto by sa nechcel zamilovať do svojho spolubývajúceho? Táto nádherná kniha vyjde už 6.8.2019, vo vydavateľstve Ikar.

Anotácia
Tiffy Moorová si po nepríjemnom rozchode s priateľom hľadá nové bývanie. Čo najrýchlejšie a čo najlacnejšie. Lenže ponúkané londýnske byty sú príliš drahé a so svojím nízkym príjmom pomocnej editorky si ich nemôže dovoliť.
Je taká zúfalá, že odpovie na inzerát, v ktorom sa hľadá spolubývajúci. Leon pracuje na nočné zmeny v hospici a byt vtedy nepotrebuje. Tiffy by ho teda mohla využívať v noci aj cez víkendy. Leon bude doma len v čase, keď sa ona bude zdržiavať v práci. V skutočnosti sa teda nikdy nemusia stretnúť.
Tiffy a Leon si začnú nechávať odkazy – najprv o tom, kedy sa odvážajú odpadky, postupne sú však odkazy srdečnejšie, jeden druhému nechávajú jedlo či koláče, debatujú o všeličom možnom. Hoci sú rozdielni, čoskoro sa spriatelia. A možno medzi nimi vznikne aj niečo viac.
Ibaže zaľúbiť sa do svojho spolubývajúceho asi nie je dobrý nápad, najmä ak ste sa s ním nikdy nestretli! (zdroj)


zdroj
Príbeh o Hane, ktorá sa snaží zabudnúť a začať žiť odznova. Naučiť sa žiť naplno každý jeden deň i napriek našej minulosti nie je jednoduché a kniha Daj každému dňu šancu nám ukáže pravú bojovníčku. Vychádza vo vydavateľstve Slovenský spisovateľ, 13.8.2019.
Anotácia
Príbeh o ľuďoch – takých, akí sú, nie akí by mali byť.
Príbeh o tom, že žiť treba dnes.
Lebo zajtra z nás môže byť už len spomienka...
Nenápadná a tichá Hana už nechce žiť, nemá však odvahu so všetkým skoncovať ani riešiť svoje problémy. Rozhodne sa utiecť pred minulosťou a presťahovať sa do nového mesta, čo najďalej od všetkého, čo jej pripomína nedávne tragické udalosti. Hoci plánuje len mlčky pretrpieť čas, ktorý jej zostáva, jej život začne neplánovane naberať nový smer. Hana však skrýva tajomstvo, ktoré jej nedovoľuje tešiť sa z novej práce a priateľov. Tajomstvo, kvôli ktorému ju každú noc budia nočné mory. Podarí sa jej prekonať traumu a dať každému novému dňu šancu? (zdroj)
zdroj

 V auguste vychádza aj ďalší diel zo série Šéf môjho šéfa, od veľmi úspešnej  slovenskej autorky, Michaely Zamari. Táto kniha vyzerá byť veľmi letne ladená, takže sa rýchlo vrhnite do predošlých dielov, aby ste ju 23.8.2019 mohli mať aj vy. zdroj

Anotácia
Johannes je mladý, úspešný a charizmatický Švajčiar s nadhľadom, ktorý si nenechal zničiť charakter vysokým číslom na bankovom účte. Liana je sebestačná žena, ktorá miluje cudzie jazyky, venuje sa tlmočníctvu, dabingu či videám, a popritom sa po náročnom rozchode snaží znovu nadobudnúť životnú rovnováhu pri novej rodine na Slovensku.
Týždeň na čarokrásnom ostrove v Indickom oceáne vrcholiaci svadbou ich najlepších priateľov im konečne umožní stretnúť sa.
Ich materinské jazyky sú odlišné, ale k vzájomnej príťažlivosti nie sú potrebné titulky.
Iskra preskočí takmer okamžite, no čosi vo vzduchu im bráni, aby svojim citom nechali voľný priebeh. Obaja však pocítia nový elán, príval vášne a spaľujúcu túžbu.
Johannes môže mať takmer všetko a ženu ako Liana hľadal pridlho, lenže, čo ak mu Liana môže dať všetko, okrem toho jediného, čo si za peniaze nekúpi?
Má vôbec zmysel púšťať sa do vzťahu, ktorý je vopred odsúdený na zánik? Môže ich ťažká prekážka spojiť, alebo ich navždy rozdelí? (zdroj)


Erotický román


zdroj
Predstavte si, že sa do niekoho zamilujete a strávite s ním niekoľko krásnych dní, no on sa potom odmlčí a mesiace od neho nedostanete odpoveď. Čo by ste však spravili, keby sa sčista jasna zjaví vo vašej práci a tvári sa, že si na vás vôbec nespomína? Ak vás zaujíma, ako sa zachová hlavná hrdinka a aké tajomstvo skrýva Isaiah, počkajte si do 13.8.2019, kedy si ju môžete objednať vo vydavateľstve Ikar.

Anotácia
Milý Isaiah,
pred ôsmimi mesiacmi si bol vojak odchádzajúci na misiu a ja iba čašníčka, ktorá Ti priniesla palacinku navyše. Dívala som sa na Teba trochu dlhšie než na iných a dúfala, že si to nevšimneš. Ale Ty si si to všimol.
Pred Tvojím odchodom sme spolu strávili týždeň, ktorý nám zmenil život. Na ôsmy deň sme sa rozlúčili a na poslednú chvíľu si vymenili adresy. Schovala som si všetky Tvoje listy. Pred pár mesiacmi si sa však odmlčal. Neskôr si sa sčista-jasna objavil u nás v kaviarni a správal si sa, akoby si ma v živote nevidel. Takmer som sa do Teba a Tvojej nádherne komplikovanej duše zaľúbila. Takmer. Dúfam, že si mal na to dobrý dôvod.
čašníčka Maritza
P.S. Nenávidím Ťa a tentoraz... to myslím vážne. (zdroj)


Historické romány 


zdroj
Po Sapkowskom Zaklínačovi nám autor predstavuje jeho novú historickú sériu, Husitská trilógia. Spolu s autorom sa dostaneme do roku 1422 a budeme si môcť prečítať niečo o našich dejinách. Kniha vychádza 23.8.2019 vo vydavateľstve Lindeni.

Anotácia
Medik Reinmar z Bielawy je na úteku. Nielen pre lásku, ktorou zahorel k manželke sliezskeho šľachtica Gelfrada von Stercza, ktorý je toho času na križiackej výprave proti Husitom. Reinmar sa musí mať na pozore aj pred inkvizíciou. Tá totiž v jeho skromnej zbierke objavila spisy, za ktoré by sa hanbil každý Boží služobník. Reinmar križuje polia a lesy strednej Európy len s ťažkosťami, po rozume mu totiž stále behajú zvodné vnady čarokrásnej Adely, čo má robiť, keď je volanie srdca silnejšie ako hlas rozumu?
Vstúpte s majstrom pera Andrzejom Sapkowským do roku 1422, kedy všetky cesty lemovali šibenice a polia križovali pochodne križiackych výprav proti vyznávačom nepravej viery v samom srdci Európy. Husitskí špióni sa však schovávajú na netradičných miestach a husitské vojská tvorené prostými roľníkmi víťazia nad šľachtou a nabodávajú na ostrie svojich nožov. (zdroj)


zdroj
Kniha zo série ženy Tudorovcov nám ukáže osud Anny, ďalšej z manželiek Henricha VIII. Táto kniha vychádza 16.8.2019 vo vydavateľstve Slovart.
Anotácia
Píše sa rok 1539 a kráľ Henrich VIII. sa znova žení. Tentoraz sa jeho manželkou stane Anna z Cleves, ktorú si vybral podľa portrétu. V manželstve im to od začiatku škrípe a z Anny sa stáva iba šachovnicová figúrka v manželovom boji proti rímskokatolíckej cirkvi. Nová kráľovná cíti, že sa okolo nej zviera pasca. V kráľovstve čoraz tyranskejšieho Henricha VIII. vládne neistota a intrigy. Karty miešajú Annine dvorné dámy Jane Boleynová a Katarína Howardová. V hre sú osudy troch žien a dve skončia na popravisku. (zdroj)

⧫⧫⧫⧫⧫⧫

Zaujala vás nejaká kniha z tohoto výberu? Ak áno, aká? Ďakujem vám za prečítanie a s rovnakým článkom sa stretneme znova v septembri.

Zverejnenie komentára

4 Komentáre

  1. Na Omyl sa chystám - inak fascinuje ma, že v SK verzii sme pre zmenu nedostali mužské hrude na obálkach. :D Inak vyzerá dobre aj Husitská trilógia, predsa len - Sapkowski. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Husitská trilógia môže byť naozaj výborná. Ďakujem za komentár a za prečítanie článku :).

      Odstrániť
  2. Nó, tak to vychádzajú skutočne parádne tituly! ^.^ Aj mne sa zapáčila práve kniha Spolu-bývajúca, vyzerá to na milú romantiku stvorenú na leto a najmä si pri nej romantické duše určite prídu na svoje :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite sa na Spolu-bývajúcu chystám a som rada, že si si prečítala článok :).

      Odstrániť