Tipy na seriály 2

   
Ahojte! Už je to niečo cez rok, čo som pre vás urobila článok plný tipov na skvelé seriály. Ani by mi nenapadlo, že za rok aj niečo budeme doma sedieť v dobrovoľnej karanténe a tento scenár mi naozaj príde ako zo seriálu. No a keďže som za tento rok videla ďalšie skvelé seriály a dnešná situácia núti väčšinu z nás naozaj sledovať najmä tie filmy a seriály, rozhodla som sa pre vás spísať ďalšie odporúčania. 
Ak ste ešte nečítali môj predošlý seriálový článok, určite by ste to mali napraviť, nakoľko sa nechcem opakovať a aj v ňom sa nachádzajú moje srdcovky (článok nájdeš tu,) Seriály som znova roztriedila do niekoľkých kategórií, väčšinou podľa žánru, a naozaj dúfam, že si v nich nájdete niečo aj pre vaše oči :). 



   Tak ako minule, začínam práve s kategóriou 20 až 30 minútové seriály. Posledné dva týždne sledujem najmä tieto, nakoľko sú rýchle, akčné a máte ich pozreté v priebehu niekoľkých hodín. Tri z uvedených som zvládla pozrieť počas týchto dvoch karanténnych týždňov a do všetkých som sa neskutočne zamilovala. 

zdroj

   The End of the F***ing World. Áno, áno, áno, väčšina z vás už pravdepodobne Teotfw videla, no ja som sa k nemu dostala až minulý týždeň a totálne som sa zamilovala do toho prostredia, hercov, príbehu... proste všetkého. Pamätám si, že pred cca rokom, keď vyšla prvá séria sok si pozrela prvý diel, no nejako ma vtedy nechytil, čo bola proste chyba. Tento seriál je totižto výborný, od začiatku až po koniec. Rozpráva príbeh dvoch mladých ľudí, Jamesa a Alyssy, James si myslí, že je psychopat a má potrebu zabiť človeka. A Alyssa...Alyssa je iná, ako statné dievčatá, a preto si za svoju obeť James vyberá práve ju. No poviem vám, že síce sa v seriáli nachádza skôr temnejšia tématika, je to príbeh lásky. Veľkej, veľkej lásky. S úžasnými hercami, humorom a obrovskými emóciami. Má dve série, epizódy sú po dvadsiatich minútach a pravdepodobne je už ukončený. 



zdroj
   How to sell drugs online (fast). Názvom divnejší seriál rozpráva príbeh dvoch najlepších kamošov, Moritza a Lennyho, ktorí sa rozhodnú začať predávať drogy na internete. Plán, ktorý vymyslel Moritz preto, lebo sa s ním rozišla jeho priateľka vyzerá dokonalo, až na to, že je neuveriteľne nebezpečný. Chlapcov prenáša do toho "temnejšieho" sveta a ich úloha je jasná, hlavne sa nedať za žiadnu cenu chytiť. Úprimne? Nikdy by ma nenapadlo na takýto seriál kliknúť a jediný dôvod, preč som tak urobila, bol ten, že študujem nemčinu a chcela som pozerať niečo v tomto jazyku. No a práve tento seriál je po nemecky, čo môže pravdepodobne mnohých odradiť od jeho sledovania, no ja si myslím, že by ste ho mali určite skúsiť, pretože bol vtipný, zábavný a hrozne ma prekvapil. Má zatiaľ len jednu sériu, epizóda má tridsať minút a ja sa už neviem dočkať na ďalšiu. 



zdroj
   Derry girls. Asi najvtipnejším seriálom, aký som kedy videla, je práve Derry girls. Poviem vám, že som mala počas jeho sledovania doslova záchvaty smiechu a fuuuh, bolo to výborné. Niektoré epizódy boli síce slabšie ako iné, no i napriek tomu musím povedať, že som si zamilovala všetky postavy a nasmiala som sa s nimi veru poriadne. Seriál sa odohráva v deväťdesiatich rokoch minulého storočia, v Írskom mestečku Derry a sleduje životy štyroch šestnásťročných dievčat ( a Jamesa :D), na katolíckej škole. No a tou top vtipnou postavou sa pre mňa stala práve hlavná mníška, ktorá bola proste osobnosť xd. Seriál má dve série, epizóda trvá cca tridsaťpäť minút a ďalšia séria by mala vyjsť niekedy počas tohoto roka. 


zdroj
   Baby daddy. Ďalšia komédia, ktorú som si veľmi obľúbila je práve tento seriál, ktorý opisuje život troch mužov zdieľajúcich jeden byt. Keď Benovi jeho expriateľka nechá pred dverami malé dievčatko, dcéru Emmu, Benovi a jeho priateľom sa zmení život od základov. Spoločne sa snažia vychovať dieťa najlepšie ako dokážu, a to spôsobuje veľmi veľa úsmevných situácií. Ja osobne som zo šiestich sérií videla len prvé dve, ktoré sa mi celkom dosť páčili, no ďalej som už nepokračovala, sama neviem prečo :D.  Myslím si však, že ak sa vám páčili seriály tipu Teória veľkého tresku alebo Krok za krokom, zaujme vás aj seriál Baby Daddy. Seriál má šesť sérií po dvadsaťpäť minút. 


   Ďalšou kategóriou seriálov, ktorú tu pre vás mám sú fantasy/crime seriály. Väčšinu mojich obľúbených fantasy seriálov nájdete v mojom minulom článku, čiže do tohoto sa mi zmestili len dva, ktoré však totálne milujem! No a čo sa týka tých kriminálnych... v poslednej dobe sa im nejako vyhýbam, takže budem rada, ak mi niečo z tohoto žánru odporučíte v komentároch. 


   Lucifer. Lucifer sa veľmi rýchlo zaradil medzi moje najobľúbenejšie seriály, a pritom som ho pôvodne nechcela začať ani sledovať :D. Presvedčilo ma však trailer na seriál, pretože ten bol vynikajúci. No a tak sa začala moja závislosť na Luciferovi.
zdroj
Seriál je o samotnom diablovi, ktorý si na seba vzal ľudskú podobu a vydal sa na dovolenku, z pekla na zem. No a práve tu sa zoznámi s detektívkou Chloe a začne s ňou riešiť všetky záhadné prípady. Lenže pri samotnom diablovi nič nie je pokojné a bytosti z Biblie nejakým zvláštnym spôsobom ožívajú...
Pravdepodobne vám tento seriál podľa môjho opisu príde ako ohromná hlúposť, nedajte sa však zmiasť týmto pocitom :D! Lucifer bol úžasný vo viacerých ohľadoch, či už išlo o výborné herecké výkony, dej alebo prostredie, v ktorom sa celý seriál odohrával. A navyše, Lucifer je tak neuveriteľne sexi, že si ženská audiencia podľa mňa nájde v každej epizóde určitý dôvod na sledovanie. A hlavne ten britský prízvuk, ten je riadna topka! Seriál má štyri série (piata má vyjsť tento rok), epizóda trvá cca 45 minút. 



zdroj
   The Vampire Diaries. Myslím si, že určite väčšina z vás už tento seriál videla, čiže každý vie, že je to fantasy plné upírov, vlkolakov  a iných stvorení, doplnené láskou, priateľstvom a mnohými akčnými scénami. Naozaj, Upírske denníky sa určite oplatí pozrieť, pretože od tohoto seriálu nebudete môcť odtrhnúť zrak a určite vás očarí hercami a tajomným prostredím mestečka Mystic Falls. Seriál má sedem sérií po štyridsať minút a je ukončený. 


zdroj
   
   Prison Break. Prison Break je seriál, z ktorého som videla len pár úvodných epizód a ďalej som sa akosi nedostala, i keď by som to určite mala zmeniť. Dej celého seriálu sa odohráva v mužskej väznici a dokumentuje životy dvoch bratov, ktorý sú v tejto väznici zavretí. Hlavná postava seriálu, Michael, sa nechá zavrieť do jednej z najprísnejších väzníc, aby z nej vyslobodil svojho brata, ktorému hrozí trest smrti... čo najrýchlejšie. Prison Break je veľmi akčný, plný napätia a mám taký pocit, že to je typ seriálu, od ktorého môžete čakať čokoľvek. A rozmýšľam, že po dopísaní tohoto článku sa do neho znova pustím, lebo som práve nalákala samu seba :D. Celý seriál má päť sérií a je ukončený. 



   Seriály, ktoré som zaradila do kategórie pre ženy, sú (podľa môjho názoru) viac venované tomuto pohlaviu, no to vôbec neznamená, že by nemohli zaujať i mužov. Odohrávajú sa však v ženskom prostredí a hlavnými postavami sú prevažne ženy, takže pravdepodobne budú rezonovať práve s nami... ženami.



zdroj
   Jane the Virgin. Jane The Virgin som dopozerala včera a musím vám všetkým povedať, že toto odporúčanie seriálov bude mierne naklonené práve tomuto majstrovskému dielu. Pretože práve do tohoto seriálu som sa zamilovala a posledné dve epizódy piatej (poslednej) série som reálne preplakala. Nie preto, že by boli také smutné, skôr preto, lebo som ho nechcela pustiť preč a skončiť. Pretože toto je seriál, ktorý vo vás zanechá toľko emócií... plač, smiech, šok, lásku... Je to niečo, čo bude vašemu srdcu blízke a nebudete sa vedieť od neho odtrhnúť, až kým ho nedopozeráte do konca. 
Príbeh seriálu je o Jane, ktorej život je zdokumentovaný v týchto piatich sériách a je skôr na štýl telenovely, čo myslím len a len v dobrom. Pretože to, čo uvidíte v tomto umeleckom diele, neuvidíte podľa mňa nikde inde. Je to zmes romantiky, riešenia vrážd, miestami až trileru, je to seriál o telenovele a hercoch, autoroch a spisovateľoch, medziľudských vzťahoch ach... áno, som voči nemu veľmi pozitívna, ale to len preto, lebo som sa do neho zamilovala. (Bohužiaľ) Je seriál ukončený a má päť sérií, pričom dĺžka každej epizódy je štyridsať minút. 



Pridať popis
   Orange Is the New Black. Ďalší seriál z väzenského prostredia, ktorý tu pre vás mám, sa týka žien a ich vzťahov v (tentokrát) ženskej väznici. Hlavná postava Piper je vo svojich 30tych rokoch umiestená do ženského väzenia a odlúčená od svojho snúbenca. No a takýmto spôsobom sa dostáva do prostredia v ktorom musí byť veľmi opatrná, aby prežila a dostala sa späť na slobodu bez väčších problémov. Z tohoto seriálu som ja osobne videla len polovicu prvej série, pretože som prešla na Jane (viď. vyššie), no na sto percent sa znova k nemu počas tejto karantény vrátim. Jediná vec, ktorá ma odrádza je jeho dĺžka, pretože trvá až hodinu a vtedy mám problém udržať pozornosť, no prvé epizódy ma veľmi bavili, čiže sa do neho znova pustím. Má 7 sérií po 60 minút.


  Do predposlednej kategórie som zaradila seriály zo života, pretože si myslím, že práve tieto dva sa čo najviac blížia k realite. Riešia životné problémy a pri ich sledovaní som naozaj cítila, že sa niečo podobné stalo, deje, môže stať v budúcnosti. A oba sa radia medzi moje najobľúbenejšie, čiže určite bežte do nich aj vy. 
zdroj


   This is us. Tento seriál je jeden z najkrajších seriálov, ktoré som kedy videla. Je o živote a o každodenných problémoch, o rodine a láske. No zároveň nám ukazuje, že z každej zlej situácie vzíde raz niečo krásne. Nemusí to byť hneď, no raz to príde a život je čarovný a má pre nás určenú cestu. Celkovo ma tento seriál naučil mnohému a i keď som ho ešte stále nedopozerala viem, že určite budem na konci plakať. len kvôli tomu, lebo je už koniec. Oplatí sa si ho pustiť a myslím si, že už prvá epizóda si získa vaše srdiečko. Seriál má štyri série a jedná epizóda trvá približne 45 minút.


zdroj
    Euphoria. Myslím si, že o Euphorii už taktiež väčšina z vás počulo. Tento vynikajúci seriál ma zaujal hneď, keď vyšiel a som rada, že som si ho pozrela, pretože zmenil môj pohľad na svet nás mladých a celú sériu som mala pozretú veľmi rýchlo. Rozpráva príbeh Rue, ktorá je závislá na drogách a so svojou závislosťou sa snaží bojovať. Okrem Rue sa v seriáli vyskytujú aj ďalšie dôležité postavy a celý seriál je veľmi kontroverzný. Drog, sex, problémy mládeže i dospelých sú znázornené veľmi realisticky a preto by som ho možno odporúčala až 15 plus, no faktom zostáva, že všetky herecké výkony a celkové spracovanie sú bravúrne a určite zaujmú. Ja som bola na Euphorii doslova závislá a som veľmi rada, že vychádza aj druhá séria, lebo tá prvá by mi určite nestačila, ani náhodou! Jedna epizóda trvá päťdesiat minút. 



zdroj
   V poslednej kategórii s historickými seriálmi mám len jeden, veľmi dobrý seriál, ktorý som pozerala hneď po jeho vydaní. Ja osobne milujem historické seriály hocakého druhu, no práve tento bol jedným z najlepších, aké som kedy videla.


   Chernobyl. Seriál, o ktorom ste už určite úplne všetci počuli, opisuje výbuch jadernej elektrárne v Černobyle. Celý seriál je spracovaný naozaj uveriteľne a táto katastrofa je  vyobrazená zo všetkých možných uhľov. Herecké obsadenie i forma, akou je táto katastrofa opísaná, vo vás rozbúri všetky možné emócie a práve toto je jeden z tých seriálov, ktorý by si podľa môjho názoru mal pozrieť každý jeden z nás. Seriál má jednu sériu a jedna epizóda trvá približne hodinu.  




Takže, moje seriálové odporúčania sú už úplne nakonci a veľmi dúfam, že vás z nich aspoň jeden zaujal. Všetky sú to veľmi kvalitné seriály, či už vďaka obsadeniu, príbehu alebo spracovaniu, a mne sa neuveriteľne páčili. Pokiaľ máte aj vy nejaké seriálové tipy, budem rada, ak mi ich napíšete do komentárov :). Myslím si, že práve teraz sa nám nejaké to odreagovanie takouto formou bude veľmi hodiť. A určite v blízkej dobe vyjde ďalší  takýto článok, pretože mám neustále niečo pustené :D. 

 



Zverejnenie komentára

2 Komentáre

  1. Konečne niekto, kto videl Derry Girls! Úplne so všetkým súhlasím.:D Inak som z tvojho zoznamu videla len Vampire Diaries (dávno), takže dík za tipy.:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nie je zač, som rada, že si ich videla aj ty, je to skvelý seriál:).

      Odstrániť